Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy 2024-től Balatonszentgyörgy településen is lehetőség nyílik a zöldhulladék gyakoribb és díjmentes elszállítására a PELSO-KOM Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által!

A gyűjtés gyakorisága:
– január hónapban fenyőfa gyűjtés 1 alkalommal
– március – december hónapokban kerti zöldhulladék gyűjtés 4 hetente, 1 alkalommal

Kihelyezés módja:

A zöldhulladék 60 vagy 120 literes barna színű (vagy barna tetejű) gyűjtőedényzetben, vagy lebomló zsákban gyűjthető és helyezhető ki a gyűjtési napokon. Az ágakat és nyesedéket max. 1 m x 0,3 m-es kötegekben lehet kihelyezni.

A lebomló zsák ára: 200,- Ft/db

A barna színű gyűjtőedény ára: 18.000,- Ft/db

A gyűjtőedények és zsákok az értékesítő üzletekben, vagy a szolgáltatónál megvásárolhatók. Más színű edényt is elfogad a szolgáltató, csak a gyűjtőedény teteje barna színű legyen.

A PELSO-KOM Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. zöldhulladék szállítási napjait a hulladékszállítási naptár tartalmazza (lásd alul).

Balatonszentgyörgy településen a PELSO-KOM Hulladékgazdálkodási szolgáltató időpontjainak figyelembe vételével az Önkormányzat a jövőben két hetente – az eddigiekben alkalmazott szabályok szerint – a továbbiakban is biztosítja a kihelyezett zöldhulladékok begyűjtését és elszállítását.

Tisztelettel:
Farkas László Nándor polgármester


 

2024_balatonszentgyorgy