Támogatás 2022

Kis-Balaton táncegyesület 2022-ben 1 600 000 Ft támogatásban részesült a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.

A támogatásból megvalósult projekt célja a Kis – Balaton táncegyesület szakmai munkájának fejlesztése, közösségi tevékenységének megerősítése, elősegítése. A népi kultúra, a tánckultúra társadalmi elfogadottságának fokozása. A rendezvényeken való szerepléssel népszerűsíteni a népi tánckultúrát, tánchagyományokat, népi hagyományokat, elősegíteni a néptánc megszerettetését.

A fellépésekhez való felkészülések segítik a csoportok közösséggé formálását.

A projekt keretében valósult meg a Kis-Balaton évadzáró rendezvénye, a falunapi rendezvényen való részvétel, eszközbeszerzés.

A programokról készült felvételek az alábbi linken érhetők el:

2023.02.25. Kis-Balaton évadzáró rendezvényéről készült video felvétel az alábbi linken érhető el.

https://www.youtube.com/watch?v=mJmD1o84A2o

 Az Kis-Balaton évadzáró rendezvényről készült fotók az alábbi linken érhetők el.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.639502138182389&type=3

A falunapi rendezvényről készült fotóalbum az alábbi linken érhető el.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.711066691025933&type=3

Fotódokumentáció


Támogatás 2021

A Csóri Sándor Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott pályázati forrásból a Kis-Balaton Tánccsoport számára táncoktatók tanítottak be a lehető legmagasabb szinten táncokat a próbák alkalmával. Fejlődésünk érdekében nagy szükség van az oktatók szakmai tudására. Pályázati forrásból finanszírozta az Egyesület az oktatók, művészeti vezetők, koreográfusok tiszteletdíját, akik új táncok betanítása mellett koreográfiát is készítettek. A próbák alkalmával a Tánccsoport tagjai új táncokat, új koreográfiákat is tanultak.

A meglévő koreográfiákat folyamatosan szinten tartották, az új tagokat betanították, a régi tagok számára pedig hasznos volt az ismétlés, hiszen a vírushelyzet miatt több fellépés és próba elmaradt.

Az évente megrendezésre kerülő hagyományőrző évadzáró rendezvényt rendhagyó módon a lakosság felvételről láthatta.

Gyereknapot tartott az együttes, hogy minél több kisgyerek szeresse meg a néptáncot, a magyar népi kultúra ápolását és megélését. Így gyarapodhat a gyermekcsoport létszáma.

Az évente megrendezésre kerülő nyár végi rendezvényen fellépők színesítették a műsort, melynek költségeihez hozzájárult a Kis-Balaton Táncegyesület a Csóri Sándor Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott pályázati forrásból.