A 215/2020.(V.20.) sz. kormányrendeletben szabályozottak szerint, a Balatonszentgyörgyi Margaréta Óvoda május 25-től újra a szokott rendben fogadja a gyerekeket.

Természetesen mindannyiunk nagyon komoly felelőssége, hogy a gyermekek és a felnőttek egészségének megőrzése érdekében a higiéniai szabályokat pontosan betartsuk!

Csakis teljesen egészséges gyermek fogadható az intézménybe. Akinél bármilyen betegségre utaló tünet tapasztalható, mielőbb el kell vinni a közösségből, és ez után a gyermeket csak orvosi igazolás mellett fogadjuk vissza.

A szülők az épületben kizárólag addig tartózkodhatnak, míg gyermeküket az ajtóban átadják az óvoda dolgozójának, illetve délután átveszik tőle. Bármilyen várakozás a szabadban történjen!

Abban az esetben, ha gyermeke óvodai ellátását egyelőre nem igényli, úgy kérjük, jelezze számunkra. Figyelemmel arra, hogy az óvodai nevelési év óvodalátogatási kötelezettséggel járó időszaka májusban lezárul, az óvodavezető ezen hiányzást igazoltnak tekinti.

A kormány csak az óvodák kinyitásáról rendelkezett, a járvány miatti veszélyhelyzet még jelenleg is fennáll. Ahogy az országos tisztifőorvos asszony fogalmazott: a vírus még az országban van. Erre tekintettel a fentieken túl még arra is kérem a szülőket, hogy a gyermekek, saját maguk és a többi szülő, valamint az óvoda dolgozóinak védelme érdekében ne feledkezzenek meg a szükséges óvintézkedésekről! Az óvodai ballagás a jelenlegi helyzetben a nyitás ellenére sem kerül megrendezésre. Szűkebb ünnepség formájában kívánjuk megoldani, ennek időpontjáról tájékoztatni fogjuk Önöket.

Mindannyiunk érdekében kérem, hogy alkalmazkodjanak az előírásokhoz! Vigyázzunk egymásra!

Ángyán Attiláné óvodavezető