A Vidékfejlesztési Program keretében 49,99 millió forintos európai uniós és hazai támogatást nyert el a “Balatonszentgyörgy Községi Önkormányzat” helyi piac létrehozására.

A Vidékfejlesztési Program helyi piacok és közkonyhák fejlesztését támogató pályázatán elnyert 49,99 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából egy 327 m2 alapterületű, illetve 369 m2 további kapcsolódó alapterületű udvarral helyi piac jön létre a településen. A piachoz kapcsolódóan 4 fix árusítóhely került kialakításra, a benti részen 10 további stand állítható fel, melyek mobil árusítóhelyek, ugyanilyen megoldással van lehetőség kültéri árusításra is. A támogatás mértéke a projekt teljes költségének 90%-a.

Balatonszentgyörgy Somogy megyében található község, természeti adottságainak köszönhetően kedvelt turistacélpont. Az önkormányzat korábban is részt vett pályázati konstrukcióban, támogatást nyert el a “TOP-4.1.1-15-SO1-Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése”, a „KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez”, illetve a „TOP-3.1.1-15-SO1-Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” felhívás keretében.

A VP6-7.2.1-7.4.1.3-17-os kódszámú, „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” című pályázat célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, a lakosság egészséges, jó minőségű élelmiszerrel való ellátása, a helyi termelők piacra jutásának elősegítése, a helyi alapanyagok felhasználásának támogatása, ezen keresztül a helyi gazdaság fejlesztése. A pályázat keretében lehetséges piacok és közkonyhák fejlesztése, valamint az ezekhez kapcsolódó eszközbeszerzés is. A támogatás összege piac fejlesztése esetén maximum 50 millió forint, közkonyha fejlesztése esetén maximum 20 millió forint lehet, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás intenzitása járási kategóriától függően 75-95%.