Bizonyára értesültek arról, hogy 2020. november 11. óta Magyarországon ismét járványügyi veszélyhelyzet van érvényben. Ennek következtében a legtöbb halasztható orvosi beavatkozás leállításra került.

Ennek megfelelően a fertőzések továbbadásának minimalizálása érdekében a veszélyhelyzet fennállásának idejére fogászatunk is szűkíti a tevékenységét. A halasztható ellátásokat mi is elhalasztjuk, a sürgősségi ellátásokat tesszük előtérbe. Igyekszünk az aeroszol képződéssel járó beavatkozásokat minimalizálni (fogkőeltávolítás, fúrások), hiszen ez a Sars-Cov2 vírus egyik fő átadási útvonala.

A járványügyi protokoll szerint a páciens távozása után 15 perc szellőztetést, fertőtlenítési hatóidőt kell tartani. Emiatt jelentősen lecsökken az egy nap alatt biztonságosan ellátható páciensek száma. Emiatt kérjük szíves megértésüket!

A veszélyhelyzet ideje alatt kérjük a kedves lakosokat, hogy mindenki a saját körzeti fogorvosához jelentkezzen akut problémájával!

A biztonságos betegellátás és a várakozás elkerülése érdekében kérjük, telefonon kérjenek időpontot a 703-722-es számon, rendelési időben! A telefonos beszélgetés során kiderítjük, milyen ellátásra volna szükségük, halasztható-e, vagy sem, illetve telemedicina segítségével orvosolható-e a probléma. Amennyiben kezelésükre időpontot kapnak, kérjük pontosan érkezzenek!

Kérjük a fentiek szigorú betartását! Az elkövetkező időszakban maximális együttműködésükre és támogatásukra számítunk!

Köszönettel: Fogászat