Tisztelt Ügyfeleink!

A koronavírus miatti rendkívüli helyzet ellenére Társaságunk eleget kíván tenni a jogszabályi kötelezettségének, így törekszünk arra, hogy a hulladékszállítás folyamatos legyen.

A járattervben szereplő minden hulladék típus elszállítására rendelkezünk a megfelelő kapacitással, tehát járat elmaradását, egyes hulladék típus elszállításának leállítását egyelőre nem tervezzük.

Honlapunkon (pelsokom.hu) folyamatosan tájékozódhatnak arról, amennyiben valamilyen korlátozó intézkedést kényszerülünk bevezetni.

A március-április hónapra meghirdetett lomtalanításokat az önkormányzatokkal történt egyeztetés alapján elvégezzük.

A vészhelyzetre való tekintettel továbbra is számítunk együttműködésükre és kérjük, hogy munkatársaink egészségének megőrzése, a fertőzésveszély csökkentése érdekében a hulladékgyűjtő edényekbe – kukákba – kizárólag lezárt zsákokban helyezzék el a hulladékot. Akinek nincs gyűjtőedénye az dupla zsákban tegye ki a közterületre a hulladékot a szállítási nap reggelén.

Az előzőek főként a vegyes települési hulladékra vonatkoznak, hiszen abban lehetnek olyan hulladékok, melyek nagyobb veszélyt jelentenek a dolgozók egészségére (pl. használt egészségügyi papírok). Sokan a fahamut csak ráöntik a szemétre, ami ürítéskor beteríti a dolgozó kezét, arcát, és viszi magával a vírust.

A szelektív hulladék havi 1 alkalommal történő gyűjtési gyakorisága sem kedvez a vírusnak, hiszen annak kb. 3-4 nap a túlélési ideje a műanyag, papír felületén. Természetesen, aki a sárga kukába is zsákban teszi a hulladékot, teljesen jól jár el, még többet tesz munkavállalóink egészségéért, amit külön köszönünk!

Tehát: a vegyes települési hulladékot mindenképpen kérjük zsákba is rakni, a szelektív hulladékot pedig önkéntesen lehet zsákba is tenni.

A Lengyeltóti, Zrínyi utca 1-3. szám alatti ügyfélszolgálati irodában a személyes ügyfélszolgálat határozatlan ideig szünetel.

Kérjük, ügyintézés miatt szíveskedjenek telefonon, postai levél útján, illetve elektronikus levélben megkeresni társaságunkat az alábbi elérhetőségek egyikén:

Postacím: 8693 Lengyeltóti, PF.: 37.

Email cím: info@pelsokom.hu

Telefon: 85/530-076, 85/530-077, 85/530-118, 85/530-119

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

PELSO-KOM Nonprofit Kft.