A háziorvosi ellátásrendről a Nemzeti Népegészségügyi Központ által 2021.06.18-án, 36982-1/2021/EÜIG iktatószámon kiadott rendelkezése alapján:

1. A váróhelyiségben és az orvosi rendelőben a betegeknek és kísérőknek maszk használata kötelező. A váróhelyiségekben a páciensek egymás között legalább 1 méter távolságot tartsanak. A páciensek és kísérőik érkezéskor és távozáskor a kezüket fertőtlenítsék a kihelyezett alkoholos fertőtlenítőszerrel.

2. A légúti panaszokkal rendelkező és/vagy lázas beteg személyes megjelenés helyett először telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával. A kapcsolatfelvételt a rendelési időn belüli első órában a 85-377-668-as telefonszámon kezdeményezze! A telefonos konzultáció során az anamnesztikus adatok és a jelen tünetek alapján tisztázandó, hogy felmerül-e COVID-19 fertőzés gyanúja.

3. A rendelési időben – a sürgősségi esetek kivételével – előjegyzési rend szerint folyik a betegellátás annak érdekében, hogy tervezett betegellátás keretén belül a praxisok szűrési, gondozási tevékenysége és a jogszabályok által előírt infekciókontroll valósuljon meg.

Időpontfoglalásra minden hétköznap 8:00-15:30 között a 85/377-668-as telefonszámon van lehetőség.

4. Telemedicinális ellátás keretében van lehetőség a krónikus betegségekben állandóan szedett gyógyszerek felíratására. Ezt minden hétköznap 13:00 és 15:00 óra között a fenti telefonszámon vehetik igénybe.

Dr. Belina Csaba háziorvos