A kedvezményezett neve: Balatonszentgyörgy Községi Önkormányzat

A projekt címe: Balatonszentgyörgyi Művelődési Ház energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 42.689.592,-Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Balatonszentgyörgy Községi Önkormányzat törekszik az intézményeinek költséghatékony fenntartására, ennek érdekében a tulajdonában álló Művelődési Ház épületén, az épület hatékonyabb energiahasználatának elérésére, az energiaköltségek, valamint a fenntartási költségeinek csökkentésére energiahatékonysági fejlesztést tervez megvalósítani.

A fejlesztéssel érintett épület a jelenlegi formáját a korábbiakban megvalósult bővítésekkel érte el, ezért ezek a részek eltérő, de leromlott műszaki állapotban vannak, így a meghatározott célok elérése érdekében az épületet korszerűsíteni szükséges. A projekt keretében megvalósul az épület külső és padlás felületeinek a hőszigetelése, a nyílászárok cseréje, a fűtés korszerűsítés részeként új kondenzációs kazán telepítése, valamint a villamosáram fogyasztásának biztosítására a napelemes rendszer kiépítése.

A projekt eredményeként az épület fenntarthatósága és használhatósága nagymértékben növekszik, továbbá hozzájárul a hazai és az EU 2020 energiahatékonysági célok, valamint a megújuló energia részarányra vonatkozó kötelezettségek teljesítéséhez.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. július 6.

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-SO1-2017-00025