Tisztelt Balatonszentgyörgyi Polgárok!

A mindenki által ismert háborús helyzet miatt községünkben is döntés született az ukrajnából hazánkba menekült, segítségre szoruló embertársaink megsegítésére.

Tájékozódtunk a határközeli települések vezetőinél és  a belépési pontoknál segítő szervezeteknél, akiktől a következő információkat kaptuk:

Elsősorban pénzügyi segítséget várnak, mivel sok esetben a tárgyi adományok rendezetlenül, nem a szükséges anyagokat tartalmazó, tárolásra és rendezésre alkalmatlan csomagolásban kerülnek a segélypontokra.

Azok feldolgozása emberfeletti munkát, hatalmas raktárkapacitást és olyan mennyiségű munkaerőt igényelnek, ami nem áll rendelkezésre. Ugyanakkor a kisebb tételű szállítások a nagy távolságok miatt aránytalanul nagy költséggel is járnak, aminek költségeit segélyezésre is lehetne fordítani.

Ezen okok miatt két területen kívánunk a menekülő embertársaink segítségére sietni, amihez a lehetőségekhez mérten kérjük polgártársaink áldozatos felajánlásait is.

  • Pénzügyi segítség felajánlása az önkormányzat elkülönített 11743026-15396547-05120000

számlaszámra,

  • menekült gyermekes családok befogadásához szálláshely és ellátás felajánlás.

Pénzadomány befizetéseiket közvetlen banki átutalással, vagy az önkormányzat házipénztárba történő befizetéssel tudják eljuttatni. Utalás esetén a címzett a Községi Önkormányzat Balatonszentgyörgy, közlemény: „Adomány”.

Gyermekes családok befogadásához szállásfelajánlási szándékot jelezhetik:

  • személyesen a balatonszentgyörgyi polgármesteri hivatal titkárságán,
  • telefonon a 30/517-6844 számon,
  • elektronikus levélben a polgarmester@balatonszentgyorgy.hu e-mail címen.

Köszönet minden önzetlen felajánlásért!

Farkas László Nándor, Balatonszentgyörgy polgármestere