A BALATONSZENTGYÖRGYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL pályázatot hirdet Közszolgálati jogviszony (Kttv.) keretében

Szociális ügyintéző

munkakör/feladatkör betöltésére.

Tevékenységi kör (ellátandó feladatok): A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. XXXI. törvényben, valamint a Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó települések – Balatonszentgyörgy, Főnyed, Hollád, Szegerdő, Szőkedencs, Tikos és Vörs – önkormányzati rendeleteiben foglalt pénzbeli és természetbeni ellátásokat érintő ügyintézői feladatok ellátása, környezettanulmányok készítése. A jegyző hatáskörébe tartozó gyámhatósági és családvédelmi koordinációs feladatok ellátása, hatósági döntések előkészítése. Ügyfélszolgálati feladatok ellátása, valamint a szociális ellátásokról általános ügyfél-tájékoztató tevékenység. A feladatkörbe tartozó statisztikai és egyéb adatszolgáltatások teljesítése, nyilvántartások vezetése, kapcsolattartás szakhatóságokkal, társszervezetekkel. Iratkezeléssel kapcsolatos feladatok ellátása, iktatás, irattározás (ASP rendszer). Közfoglalkoztatással kapcsolatos teljeskörű ügyintézés: közfoglalkoztatási program elindítása, megtervezése, munkaerőigény, munkaköri leírások, tájékoztatók és a közfoglalkoztatási szerződések elkészítése, illetve a szerződés megszűnések elkészítése és továbbítása a Magyar Államkincstár felé. Bursa Hungarica pályázatok előkészítése elbírálásra, rendszerben való berögzítése. Közérdekű munkavégzésre kijelölt személy esetén annak adminisztrációja, kapcsolattartás a pártfogó felügyelővel és a büntetésre kijelölt személlyel. A Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata, új program elkészítése a Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó települések vonatkozásában.

Betöltendő állás szakmacsoportja: szociális és gyámügy
FEOR besorolás: 2312 Szociális munkás és tanácsadó
Betöltendő állás munkakörének szakterülete (munkakörcsalád): Hatósági jogalkalmazási
Betöltendő állás jogviszonya: Közszolgálati jogviszony (Kttv.)
Foglalkoztatás időtartama, munkaideje, munkarendje, formája: Határozatlan, 40 óra, teljes munkaidő (heti 40 óra), teljes munkaidő
Munkavégzés helye: Balatonszentgyörgy
A munkavégzés pontos helye: 8710 Balatonszentgyörgy, Berzseny D. u. 91.
A munkáltatóval, állással kapcsolatos egyéb lényeges információ (pl. jogviszony létesítés feltételei; próbaidő; illetmény/fizetés, speciális adatvédelmi tájékoztatás, szervezet honlap címe stb.): Eredményes pályázat esetén határozatlan idejű, teljes munkaidős kinevezésre kerül sor hat hónap próbaidővel. Az alkalmazási feltételek jogszabályi előíráshoz kötöttek.

Feltételek, előnyök

Pályázati feltételek:
Jogállásból fakadó jogszabályi követelmények:
– Büntetlen előélet
– Cselekvőképesség
– Magyar állampolgárság
– Vagyonnyilatkozattételi eljárás lefolytatása
– Erkölcsi bizonyítvány

Elvárt végzettség/képesítés:
– 4. Érettségi, vagy középfokú szakképesítés vagy szakképesítés-ráépülés felső középfokú részszakképesítés vagy szakképesítés szakma – középfokú szakképzettség szakképesítés speciális készségfejlesztő szakiskolai szakképzettség, több tudományterületet átfogó programok az egészségügyi és a szociális gondoskodás főirány túlsúlyával, középiskolai végzettség (29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 9. pontja szerint az II. besorolási osztály)
– 6. Felsőfokú végzettséghez kötött szakképesítés alapképzés (Bsc vagy BA), több tudományterületet átfogó programok az egészségügyi és a szociális gondoskodás főirány túlsúlyával, felsőoktatásban szerzett szakképzettség (29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 9. pontja szerint az I. besorolási osztály)
Járművezetői engedély kategória: B

Pályázat elbírálása során előnyt jelent:
A pályázat elbírálása során előnyt jelent a szakmai tapasztalat?: Igen
A pályázat elbírálása során előnyt jelent a vezetői tapasztalat?: Nem
A pályázat elbírálása során előnyt jelentő – önértékelésen alapuló – nyelvtudás (idegennyelv megnevezése):
– német,szövegértés – B1,beszéd – B1,írás – B1
– angol,szövegértés – B1,beszéd – B1,írás – B1

Egyéb pályázati előnyök:
– WinSzoc, CSTINFO MÁK, Takarnet, PTR, ASP Iktató, KTK program ismerete. BURSA rendszer használata. Hasonló munkakörben szerzett szakmai tapasztalat. Közigazgatási alapvizsga, szakvizsga.

A pályázat elbírálása során előnyt jelentő informatikai kompetenciák:
– Dokumentumkezelő-iktató – haladó szint

A pályázat elbírálása során előnyt jelentő személyes kompetenciák:
– Pszichés terhelhetőség (alap)
– Szakmaiság, szakértelem, szakmai felkészültség, szaktudás (ügyintézői)
– Elkötelezettség, megbízhatóság (etikus magatartás) (egyéb)
– Elvégzett feladatok ellenőrzése, korrigálása, felelősségvállalás az elvégzett munka minőségéért (egyéb)
– Határidők betartása (egyéb)

A pályázat részeként benyújtandó igazolások, alátámasztó dokumentumok:
– végzettséget/képzettséget igazoló okirat(ok) másolata
– fényképes önéletrajz (87/2019.(IV.23)Korm.rendelet 1 sz. melléklete alapján
– Adatkezelési nyilatkozat
– A Kjt. 20/A.§ (5) bekezdés b) pontja alapján a pályázó a pályázathoz csatolja arról szóló nyilatkozatát, hogy a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez hozzájárul.
– Három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány
– Hozzájáruló nyilatkozat pályázati anyagba betekintésről

A pályázat benyújtásának határideje: 2024.10.04. 00:00

Pályázat benyújtásának módja: A pályázatok benyújtásának módja: • postai úton, zárt borítékban, a pályázatnak a Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal címére történő megküldésével (8710 Balatonszentgyörgy, Berzsenyi D. utca 91.), • személyesen a Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálatán (8710 Balatonszentgyörgy, Berzsenyi D. utca 91.) benyújtva, • E-mailen a titkarsag@kohbsztgy.hu címre. Postai úton és személyesen történő benyújtás esetén, kérjük a borítékon feltüntetni a munkakör megnevezését: „Szociális ügyintéző”.

A pályázat elbírálásának módja: Az érvényes pályázatokról a jegyző dönt a polgármester egyetértésével. Az előzetes bírálat a szakmai önéletrajz és a végzettség alapján történik. Személyes meghallgatásra kerül sor a pályázati feltételeknek teljesen megfelelő pályázatok esetén. A sikertelenül, illetőleg érvénytelenül pályázók részére a pályázati anyag visszaküldésre kerül. A pályáztató fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa.

A pályázat elbírálásának határideje: 2024.10.11. 00:00

A pályázati kiírás további közzétételének helye: – https://balatonszentgyorgy.hu, – https://fonyed.hu, – https://hollad.hu, -https://szegerdo.hu, – https://szokedencs.hu, – https://tikos.hu, – https://vors.hu, – helyben szokásos módon, – kábeltévé hirdetményei között, – Művelődési Ház Facebook oldalán

Állás tervezett betöltésének időpontja: 2024.10.14.

Publikálás tervezett időpontja: 2024.09.22.

A pályázati kiírás közzétevője a Miniszterelnöki Kormányiroda (MK). A pályázati kiírás a közigazgatási szerv által az MK részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a
hatályos jogszabály alapján a pályázatot kiíró szerv felel.

KÖZSZOLGÁLLÁS sorszám: 84482
Intézményi iktatószám: BSZ/3504/2024