A Magyar Honvédség Parancsnoka, Dr. Ruszin-Szendi Romolusz altábornagy ismét lehetőséget biztosít az Önkéntes Katonai Szolgálat 6 + 6 hónapos képzésén való részvételre.

Az Önkéntes Katonai Szolgálat egy maximum 12 hónapig fenntartható jogviszony, egy – kvázi – honvédelmi célú képzés, melyet a kaposvári logisztikai ezred laktanyájában, hétfőtől péntekig napi 8 órában lehet végezni.

Rövid részletei a következők:

– Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 15.

– A munkavégzés/képzés kezdete: 2022. szeptember 5. (jó alternatíva a közmunka programból kiválók, vagy álláskeresők számára).

– 18-65 életév között lehet jelentkezni, 8 általános iskolai végzettséggel és büntetlen előélettel.

– A felvételi eljárás része egy ingyenes pszichológiai és egészségügyi vizsgálat.

– A munkavégzés/kiképzés időtartama max. kétszer 6 hónap, napi 8 órában.

– Kaposváron történik a képzés a Füredi utca 146/A. szám alatt található laktanyában.

– A munkavégzésért/képzésért járó illetmény havi összege nettó 133.00 Ft-tól 172.000 forintig kerül megállapításra (br. 200-260 ezer forint).

– Az illetményre az adójóváírásokat, kedvezményeket érvényesítheti, pl.: egy három gyermekes önkéntes tartalékos havi illetménye nettó 200– tól 252 ezer forintig terjed.

– A min. 6 hónapos képzés elvégzésével a felsőoktatási felvételi eljárásba 16 – 32 többletpont szerezhető (az egy éves jogviszony után 64 felvételi többletpont jár).

– Térítjük az utazási költséget, ingyenes a ruházati ellátás és a napi egyszeri meleg étkezés, továbbá igény szerint szállás biztosítására van lehetőség.

– A jogviszony önkéntesség révén bármikor megszüntethető, nem csak próbaidő alatt.

Információ, jelentkezés:

e-mail: kaposvar.toborzo@hm.gov.hu

telefonszám: 82/311-211