Aktuális programok:

Ízelítő a fotóalbumból:

ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta,
- takarékszövetkezet,
- két ATM,
- két játszótér,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Király),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház...

Statisztika

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

70%HUNGARY HUNGARY
12.9%UNITED STATES UNITED STATES
3.7%SWITZERLAND SWITZERLAND
1.9%GERMANY GERMANY
1.7%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
1.7%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC
1.4%AUSTRALIA AUSTRALIA
0.8%AUSTRIA AUSTRIA
0.7%CANADA CANADA
0.7%ROMANIA ROMANIA

Látogatók

Ma:  33
Tegnap:  26
Ezen a héten:  33
A múlt héten:  208
Ebben a hónapban:  512
A múlt hónapban:  944
Összesen:  15533


KÖZADATKERESŐ

Visszaszámlálás...

Ebből az évből

már csakCountdown
expired

BÜSZKESÉGEINK

Banner

Élelmiszerbank

Balatonszentgyörgyöt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.

Kirándulás Erdélybe PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2016 április 05. (kedd) 08:50

A Balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskola alapítványa, az Iskolaszék a Gyermekekért Alapítvány 2 millió Ft-ot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán, mely lehetőséget teremtett arra, hogy az évek óta iskolánkban nyaraló marosvásárhelyieket meglátogassuk, kirándulást szervezzünk Erdélybe.

2016. március 12-én 40 tanulóval és 9 felnőttel indultunk útnak. Az ott töltött 5 nap alatt sokat kirándultunk. A programok változatossága, az előkelő, kényelmes szálloda sok élményt jelentett a kirándulás résztvevőinek. Különös élmény volt számunkra, hogy Romániában részt vehettünk az 1848/49-es szabadságharc ünnepi megemlékezésén. Március 15-én kokárdával feldíszítve mentünk a marosvásárhelyi városi ünnepségre, ahol együtt koszorúztunk a helyi magyarokkal. Este a dicsőszentmártoni néptáncegyüttes bemutatóját csodálhattuk meg a kiránduláson résztvevő néptáncosok nem kis örömére. A helyi kirándulások Erdély természeti szépségének, történelmi múltunk helyszíneinek, íróink, költőink életének megismerését tette lehetővé. Azt hiszem, egy pedagógusnak nincs annál nagyobb élmény, mint megismertetni tanítványait a helyszínen azzal a tananyaggal, amit a tankönyvekben tanít. Ez a tanulmányi kirándulás erre adott lehetőséget. Találkozhattunk Szent László király, Mátyás király, a nagy matematikus Bolyai család, Petőfi Sándor, Arany János emlékével. Megcsodálhattunk egy sóbányát, ami az idegenvezetőnk szerint most inkább „aranybánya” a látogatottságát, pénzbevételét illetően. Voltunk egy csodálatos cseppkőbarlangban és gyönyörködhettünk a régi magyar történelmi városok szépségében. Kirándulásunk során szimpatikus, segítőkész emberekkel találkoztunk és büszkén hallgattuk a tanítványaink dicséretét, mert mindenhol kulturáltan viselkedtek. Biztos vagyok abban, hogy a gyerekek egy életre szóló élményhez jutottak.

Képek itt!

A pályázaton nyert pénz természetesen nem lett volna elég a költségekre, ezért köszönjük a helyi vállalkozók anyagi támogatását:

Csillagvár étterem, Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt., Faragó Zsolt, Gulya csárda, Nemzeti Dohánybolt - Balatonszentgyörgy, Piki Centrum, Tüskés Balázs

Ottné Bene Teréz elnök - Iskolaszék a Gyermekekért Alapítvány