Aktuális programok:

ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta központ,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház,
- futballpálya, teniszpálya,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- térfigyelő kamerarendszer...

Statisztika:

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

58.6%HUNGARY HUNGARY
21.1%UNITED STATES UNITED STATES
7.4%GERMANY GERMANY
4%NETHERLANDS NETHERLANDS
2.2%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
1.7%AUSTRALIA AUSTRALIA
0.9%SWITZERLAND SWITZERLAND
0.8%AUSTRIA AUSTRIA
0.6%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC
0.4%ROMANIA ROMANIA

Látogatók

Ma:  6
Tegnap:  88
Ezen a héten:  279
A múlt héten:  534
Ebben a hónapban:  1888
A múlt hónapban:  1120
Összesen:  20253


KÖZADATKERESŐ

November 29-én ülésezett a képviselő-testület PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2011 november 30. (szerda) 10:26

ÜlésNovember 29-én kedden tartotta közmeghallgató testületi ülését a balatonszentgyörgyi képviselő-testület. 16.00 óra után néhány perccel a napirendi pontok elfogadásával és Nagy Lajos polgármester beszámolójával indult a munka.

Az ülés négy képviselő részvételével kezdődött meg. (Dr. Darabont Ferenc és Hetényi Tamás Péter nem távol voltak.) A beszámoló – melyhez Török Csilla körjegyző is csatlakozott - szokatlanul hosszú volt: a legutóbbi ülés óta eltelt időszakban számos dolog történt a település életében. A beszámolót a testület egyhangúlag (öt igennel) elfogadta.

Az első napirendi pontot, az Önkormányzat 2011. I-III. negyed éves gazdálkodásáról szóló beszámolót nagyon rövid idő alatt öt igennel fogadta el a testület.

A második napirendi pontban az Önkormányzat 2011. évi költségvetési rendeletének módosítását fogadták el. Két változtatás volt ebben: az egyik a CKÖ támogatást érinti, a másik az iskola módosítási kérelme volt. A testület vita nélkül, egyhangúlag döntött.

A harmadik napirendi pont volt az, amihez az ülés „közmeghallgató” jellege folytán bárki hozzászólhatott volna. Mivel azonban a lakosság részéről nem volt megjelenés, valamint a képviselők sem szóltak hozzá, így az Önkormányzat 2012. évi költségvetési koncepcióját szintén gyorsan elfogadták.

Negyedikként a védőnő tevékenységéről szóló beszámolót tárgyalták. Takácsné Lengyel Valéria az írásbeli beszámolóját szóbeli kiegészítéssel látta el és válaszolt a felmerült kérdésekre. A beszámolót négy igennel és a védőnő (egyben képviselő) tartózkodásával fogadta el a testület.

Az ötödik fő napirendi pontban a 2012. évi belső ellenőrzési ütemtervről tárgyaltak. Török Csilla körjegyző elmondta: helyben nincs belső ellenőr pénzügyi okok miatt, ezért társulás látja el a kötelező feladatot. Utoljára 2009-ben volt ellenőrzés, de dönteni kell az ütemtervről, kötelező ennek az elfogadása. Öt igennel egyhangúlag elfogadta a testület a tervet.

Az egyéb napirendi pontok között elsőként egy határozattervezetről döntöttek. Ebben az önkormányzat folyószámla hitelének fedezetét változtatták meg, mivel a jelenleg jelzáloggal terhelt területre Király Sándor vállalkozó vételi szándékot jelentett be. A testület egyhangúlag támogatta a cserét.

Ennek köszönhetően a testület már szavazhatott arról is, hogy a vállalkozó részére 3.500 Ft/m2 áron eladja a fent említett területet. Egyhangú döntés született ebben a napirendi pontban is.

A Csillagvár múzeum jövője volt a következő előterjesztés témája. Török Tibor vállalkozó (a jelenlegi bérlő) bejelentette: anyagi okok miatt vagy befejezi a tevékenységét, vagy kevesebb bérleti díjat fizet. Tekintve, hogy a vár a Magyar Államkincstár tulajdonában van, az elmúlt hetekben az Önkormányzat velük tárgyalt. A testület egyhangúlag támogatta a közösen kialkudott elképzelést. Nevezetesen, hogy az eddigi évi egymillió Ft-os bérleti díj 40 %-át a Kincstár „lenyeli”, 40 %-ot a vállalkozónak kell fizetni, a maradék 20 %-ot (200.000 Ft) az Önkormányzat fizeti. A napirendi ponthoz egyébként többen is hozzászóltak. Többek között rendezvények szervezését, turistaút létesítését tűzték ki távlati célul.

Az Alapszolgáltatási Központ csaknem háromszázezer forintos bérmaradvány ügye volt a következő téma. Ezt jutalmazásra szeretnék költeni.

Nagy Lajos polgármester megjegyezte: nem támogatja az elképzelést, mivel nincs olyan helyzet jelenleg, hogy jutalmakat lehessen osztogatni. Éppen ezért javasolta, hogy ezt a pénzt inkább kérje vissza az Önkormányzat. Navrasics Endre képviselő is támogatta a véleményt, miszerint nincs pénz jutalomra. A többi képviselő is ezek a véleményen volt, ezt tükrözi az egyhangú szavazás a jutalom-célú felhasználás elvetéséről.

A következőkben a Balatongyöngye Vidékfejlesztési Egyesületbe való belépésről, az AVE Zöldfok Zrt.-vel való szerződéskötésről tárgyaltak.

Az utolsó, zárt napirendi pont tárgyalása előtt Takácsné Lengyel Valéria képviselő arról szólt, hogy jelzés érkezett hozzá: az önkormányzati dolgozók köztéri levélégetése illetve a füst zavarja a lakosságot. Hosszas vita kerekedett a megoldás kapcsán. Több javaslat is született: levelek elszállítása, komposztálás, az égetés korlátozása illetve szabályozása, energiatermelésre való felhasználás stb. A pénzhiány ugyan korlátokat szab, de a szabályozás nem kerül pénzbe – a jövőben valószínűleg erről is dönt majd a testület.

Utolsó napirendi pontban egy fellebbezésről tárgyaltak. A Szociális és Egészségügyi Bizottság egy magánszemély ügyében hozott döntést az elmúlt időszakban, ez ellen szólt a fellebbezés. A zárt ülésen a testület helybenhagyta a bizottság korábbi döntését.

Tüskés Balázs