Aktuális programok:

ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta központ,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház,
- futballpálya, teniszpálya,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- térfigyelő kamerarendszer...

Statisztika:

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

60.1%HUNGARY HUNGARY
21.5%UNITED STATES UNITED STATES
6.4%GERMANY GERMANY
2.9%NETHERLANDS NETHERLANDS
2.3%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
1.8%AUSTRALIA AUSTRALIA
0.9%SWITZERLAND SWITZERLAND
0.9%AUSTRIA AUSTRIA
0.6%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC
0.4%ROMANIA ROMANIA

Látogatók

Ma:  59
Tegnap:  81
Ezen a héten:  228
A múlt héten:  491
Ebben a hónapban:  1303
A múlt hónapban:  1241
Összesen:  20630


KÖZADATKERESŐ

Ülésezett a képviselő-testület PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2011 október 13. (csütörtök) 18:48

Címer2011. október 13-án 14.00 órától soros ülését tartotta a balatonszentgyörgyi képviselő-testület. Az alig másfél órás ülésen minden képviselő jelen volt.

Elsőként Nagy Lajos polgármester számolt be az előző ülés óta történt eseményekről, tett intézkedésekről.

Első napirendi pontként a költségvetési rendeletet módosította a testület, hét igennel egyhangúlag elfogadva az előterjesztést.

A második napirendi pontban a hamarosan lejáró hitelkeret-szerződés hosszabbításáról döntöttek, szintén véleménykülönbség nélkül.

A leghosszabb ideig a harmadik előterjesztésről tárgyaltak. A község szociális ellátottságával kapcsolatban elhangzott: míg a segélyezésre egyre kisebb a szociális bizottság mozgástere, ezzel szemben nő az erre rászorulók száma. Növekedik az elszegényedés, valamint fennakadás várható a tüzelőfa téli biztosításában. Csökken a születésszám is, ebben az évben eddig mindössze 6 gyermek született a községben. A napirendi pontot hét igennel elfogadta a testület.

A következő napirend egy pénzügyi végrehajtási társulás megállapodásának módosításáról szólt (Marcali és Tapsony községeket érintő változások miatt). A marcali központtal létrejött társulással kapcsolatban a polgármester elmondta: a Hatósági Igazgatási Társulás tevékenységére eddig kevésbé volt szükség, de a megállapodásra a jövőben is szükség van. Ezt a képviselő-testület is így gondolta, hét igennel ezt is megszavazta.

A fő napirendi pontok utolsó, ötödik előterjesztése a főnyedi képviselő-testület fogászati társuláshoz való csatlakozási kérelme volt. Az apró, alig 100 fős település elöljárói pozitív híreket hallottak a balatonszentgyörgyi fogászati szolgáltatásról, így arról döntöttek: szeretnének a „Balatonszentgyörgy, Balatonberény, Hollád, Szegerdő, Tikos és Vörs Községi Önkormányzatok Társulása területi fogászati feladatok ellátására” elnevezésű társuláshoz csatlakozni. A balatonszentgyörgyi testület egyhangúlag elfogadta a kérelmet, 2012. január 1-jei hatállyal.

ÜlésAz egyéb napirendi pontok között döntöttek a folyékony hulladék elszállítását érintő, a törvény által kötelezően előírt megállapodás meghosszabbításával kapcsolatosan. Pozitívan döntöttek továbbá egy magánszemély (Simon Tibor – Keszthely) kérelméről, amelyben egy földterület belterületbe vonásához kérte a testület hozzájárulását. Ugyancsak tárgyaltak egy másik magánszemély (Király Sándor – Balatonszentgyörgy) területvásárlási kérelméről is. Erről döntés nem született; Nagy Lajos polgármester csupán tájékoztatta a képviselőket a vállalkozó tervéről, amely várhatóan munkahelyeket is teremtene a későbbiekben.

A folytatásban két lakossági ügyben döntöttek. Az egyikben egy helyi lakos (Toronyi Árpádné) ne-hezményezte, hogy a Kis-Balaton utca végén egy belterületi ingatlanját nem tudja megközelíteni, mert az (egyébként zsák-) utca végén, a földút kezdetén az önkormányzat dolgozói betontuskókat helyeztek el. Az ülésen nagy vitát kiváltó ügyben a polgármester elöljáróban kijelentette: az állampolgárnak igaza van – nem magántulajdonú utat nem lehet lezárni. Ezzel mások is egyetértettek, ám több ellenvélemény is elhangzott. Például, hogy az utca nyugalmát és tisztaságát zavarják az érintett úton közlekedő autók és mezőgazdasági gépek, így a lezárásért Ángyán Attiláné képviselő éppen köszönetet akart mondani… Javaslatként többen megfogalmazták: a közlekedés szabályozását jelzőtáblákkal vagy magasságkorlátozó műtárggyal kellene megoldani. A vita végén négy igennel, egy nemmel és két tartózkodással elfogadták a polgármester javaslatát, hogy a táblák ügyében lépéseket kell tenni, a betontuskókat pedig azonnal el kell távolítani.

A másik lakossági ügyben több aláíró sérelmezte, hogy nem megfelelő az autóbusz közlekedés Marcali irányába. A problémát illetően javaslattal is éltek a kérvényben. Jelezték továbbá, hogy Balatonszentgyörgyön a játszótéren át többen is közlekednek, ám itt nem megfelelő az út minősége illetve nincs világítás. Végül egy autóbusz-megállóhely lefedését is kérték. A beadvány ügyében szavazni nem kellett, a polgármester intézkedést ígért.

Végül dr. Darabont Ferenc háziorvos kérelméről született döntés. Hat igennel és egy tartózkodással (képviselő az érintett orvos, ő tartózkodott) hozzájárult a testület, hogy praxisának tevékenységi körét foglalkozás-egészségügyi szolgáltatással egészítse ki, az orvosi rendelő szabad kapacitásának hasznosításával.

Az ülést a polgármester 15:30-kor lezárta.